T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Koruktan Gelen Şifa Projesi Kapanış Töreni Düzenlendi

Yayın Tarihi : 29.11.2019

     Programa Vali Yardımcısı Uhut Emre KOYUNCU, İl Genel Meclis Başkanı İbrahim ŞERBET,İl Tarım ve Orman Müdürü Turan KARAHAN, Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri ,Elazığ Defterdarı Hülya YELİMLİEŞ, Meteroloji Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Emin KESER,İl Müdür Yardımcısı Vedat ERGÜN, Şube Müdürleri,STK Temsilcileri, Muhtarlar, Sün Köyü Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Kadın Çiftçiler Katıldı.

      Vali Yardımcısı Uhut Emre KOYUNCU, Özellikle bayanlarımız üretim kısmının başında yer almaları bizleri mutlu ediyor. Biz erkeklere göre bayanlar işlerini daha fazla takip etmektedirler. Elazığ toprağı bol bereketli bir şehrimiz bu gibi yatırımlara devam edersek şehrimizi markalaştırabiliriz. Bu gibi projelerin devamını bekliyoruz'' dedi.

       İl Genel Meclis Başkanı İbrahim ŞERBET İse "Günümüz ortamında kadınların bu girişimleri desteklenmesi lazım. Kadınların ellerinin değmiş olduğu her yerde üretim olur bolluk ve bereket olur düşüncesiyle projenin hayırlara vesile olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

     Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürü Turan KARAHAN' da Elazığ'ın markalaşmış lezzetlerini anlatarak ''Elazığ sahip olduğu potansiyelleri ile tam manasıyla tarım ve hayvancılık kentidir. Elazığ'ımızın birçok üretilen ürünleri var fakat bunlar yeterli değil dedik ve destekler kapsamın bir proje hazırladık. Bu proje kapsamında Sün Köyümüzde 25 Kadın girişimciyle biz bu yola çıktık. 'Koruktan Gelen Şifa' projesini hayata geçirdik. Koruk Suyu Osmanlı Devletimizde Şifa Kaynağı olarak içiliyordu. Biz projeyle yeniden hayata geçirmiş olduk. Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek bu şifa kaynağını insanlarımızın sofrasına getirmiş olduk ''ifadelerini kullandı.

     

     Sün Köyü Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hikmet ÇINAR "Kadın girişimciler için uygun atölye yapılmasını istiyorum. Bu projede emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum." dedi

     Kadın Girişimci Çiftçi Sultan ATİK, projeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek unutulmuş Anadolu lezzetlerini hatırlatan proje için bir araya geldik ifadelerini kullandı.

       Program plaket ve sertifika töreni ile sona erdi.