İlimizde ekmek ve ekmek çeşitleri üretimi yapan 280 fırın bulunmaktadır. 2024 yılı içerisinde faaliyet gösteren fırınlarımıza 481 denetim gerçekleştirilmiştir.
Sofralarımızın vazgeçilmez gıdası olan ekmek ve ekmek çeşitleri üretiminde bulunan ekmek fırınlarında oluşabilecek hijyen aksaklıklarını önlemek amacı ile Ramazan ayında denetimlere ağırlık verilmiştir. Yapılan denetimlerde işletmelerin asgari teknik ve hijyenik şartları, üretilen ekmeklerin gramajı kontrol edilmekte olup, üretilen ürünlerin mevzuata uygunluğu tetkik edilmektedir.
Konu ile ilgili olarak İl Tarım ve Orman Müdürü Saadettin TAŞKESEN; “Halkın sağlığını korumak ve güvenilir gıda tüketimini sağlamak adına İl Müdürlüğümüz görevli personelleri tarafından her türlü önlem alınmıştır. Denetimler gıda kontrolörlerince titizlikle devam edecektir" açıklamalarında bulundu.
Tüketicilerimizin gıda ile ilgili her türlü ihbar ve şikâyetlerini ALO GIDA 174 hattına bildirmeleri önemle rica olunur.