ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ELAZIĞ İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • İDARİ YAPI
    • İL MÜDÜRÜ
    • İL MÜDÜR YARDIMCILARI
    • ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ
    • BAĞLI BİRİMLER
    • PERSONEL LİSTESİ
  • KURUMUMUZ
    • HİZMET STANDARTLARI
    • KURUMSAL KİMLİK
    • İÇ KONTROL SİSTEMİ - KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
  • PROJELERİMİZ
  • SU ÜRÜNLERİ
  • FAALİYETLERİMİZ
  • ÇİFTÇİ SAYFASI
  • TARIMSAL METEOROLOJİ
    • ZİRAİ HAVA TAHMİN RAPORU
    • ZİRAİ DON UYARI SİSTEMİ
  • BASINDA BİZ
  • ETKİNLİKLER
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksElazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

Etkinlikler

Festival

​

Elazığ’da 15. Orcik Festivali ve Bağbozumu Şenlikleri Başladı

İlimizde geleneksel olarak düzenlenen "Orcik Festivali ve Bağbozumu Şenlikleri" nin 15. si gerçekleştirildi. Etkinlikte dereceye giren üzüm üreticilerine çeşitli hediyeler verildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi ve paydaş kuruluşların iş birliğiyle düzenlenen "Orcik Festivali ve Bağbozumu Şenlikleri" nin 15'incisi gerçekleştirildi. Merkeze bağlı Sün köyünde düzenlenen etkinliğe Vali Ömer TORAMAN, Tarım ve Orman Bakanı Yardımcısı Mehmet Hadi TUNÇ, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel EROL, Belediye Başkanı Şahin ŞERİFOĞULLARI, üzüm üreticileri ve vatandaşlar katıldı. Mehteran takımı ve halk oyunlarının gösterisiyle başlayan festivale, kadın kooperatifleri de katılarak aile ekonomilerine destekte bulundu. Yapılan konuşmaların ardından İl Müftüsü Selami AYDIN tarafından mahsullerin bereketli olması için dua edildi. Daha sonra jüri tarafından yapılan değerlendirmede dereceye giren üreticilere çeşitli hediyeler verildi. Ardından protokol üyeleri, beyaz önlüklerini giyerek ipe dizilmiş cevizleri bulamaca batırarak kentin tescilli ürünü olan orcik yaptı.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi TUNÇ, üzümün Elazığ için çok değerli bir ürün olduğunu belirterek, "Bu tarımsal ürünümüzün gelişmesi ve hak ettiği yeri bulması ile alakalı Bakanlığımızın araştırma enstitüleri sürekli bir çalışma halindeler. Bağcılıkla da alakalı özellikle Elazığ bağcılığının geliştirilmesi ile alakalı araştırma enstitülerimiz bu konu üzerinde çalışıyorlar. Hem üzümün kalitesinin artırılması hem üzümün zararlılara karşı korunması hem de bizim tarafımızda iktisadi olarak da üzümün değerini bulması ve üreticilere para kazandırmasını sağlayacak tedbirleri almak konusunda çalışıyorlar. Ülkemiz yaklaşık 470 bin hektar alanda gerçekleştirdiği 4 milyon 300 bin ton üzüm üretimi ile dünyada 5'inci sırada yer alarak dünya üzüm üretimi miktarının önemli bir kısmını gerçekleştiriyor. İlimiz şıralık üzüm üretiminde Türkiye üretiminin yüzde 11'ini, sofralık üzüm üretiminde ise yüzde iki buçuğunu karşılıyor. Elazığ ilinde ekonomik anlamda yetiştirilen sofralık çeşitler Öküzgözü, Köhnü, Şilfoni, Tahirnebi, Ağınbeyazı, Kırmızı. Şıralık çeşitler ise Öküzgözü, Boğazkere, Köse, Kabarcık çeşitleridir. İlimizde yetiştirilen üzümlerden Öküzgözü ve Boğazkere çeşitleri coğrafi işaret almıştır. Bakanlığımızın üzüm destekleme politikalarına baktığımızda 2020 yılı destekleri kapsamında standart fidan kullanan üreticiye dekara 100 TL, sertifikalı fidan kullanan üreticiye ise 280 TL destek verilmektedir. Üzüm üreticilerimizin girdi maliyetlerinin düşürülmesi, dış pazarda rekabet güçlerinin artırılması, üretimde sürekliliğin sağlanabilmesi için 2020 yılında dekara 15 TL mazot desteği, 8 TL gübre desteği, 40 TL toprak analiz desteği ve biyoteknik biyolojik mücadele kapsamında toplam 130 TL destek verilmektedir" dedi.

Elazığ Valisi Ömer TORAMAN ise ürünleri görünce üreticilerin yüzündeki mutluluğu da hissedebildiğini ifade ederek, "Onları tebrik ediyorum. Hakikaten emeklerinin karşılığını gururla sergiliyorlar. İnşallah hep beraber, birlikte gayret göstererek bu festivali daha ileri noktalara götürürüz. Hayırlı uğurlu olsun diyorum" diye konuştu.








Çalıştay

​Elazığ’da ‘1. Geven Balı Çalıştayı’ Gerçekleştirildi

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği, Tarım ve Orman Bakanlığı, Fırat Kalkınma Ajansı ve Elazığ Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından 1. Geven Balı Çalıştayı gerçekleştirildi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü kampüsünde bulunan Su Ürünleri Araştırma Enstitüsünde gerçekleştirilen toplantıya; Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Ziya ŞAHİN'in yanı sıra illerin arı yetiştiricileri birliği başkanları, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap YOĞUNLU, İl Tarım ve Orman Müdürü Ali KILIÇ, STK temsilcileri ve arı yetiştiricileri katıldı.

Programda konuşan İl Müdürü KILIÇ; "Ülkemiz; dünyada mevcut olan ballı bitki tür ve çeşitlerinin %75'ine sahip zengin florası, arı yetiştiriciliğine uygun iklimi, 8.128,360 adet koloni varlığı ile büyük bir potansiyele ve arıcılık birikimine sahiptir.

İlimizde 2021 yılı sonu itibariyle 77.489 adet koloni ile 972 aile esas geçim veya ek gelir kaynağı olarak arıcılık yapmaktadır. İlimizde mevcut kolonilerden normal şartlarda 775 ton bal, 58 ton bal mumu üretilmektedir. İlimizin arılı koloni kapasitesi 199.000 adettir. Bakanlığımızca 2021 yılında İlimizde arıcılık destekleme müracaatında bulunan 972 yetiştiricimize 77.489 adet arılı kovanına 1.550,00 -TL destekleme ödemesi yapılacaktır.

İlimizde özellikle Sivrice ve Maden İlçelerinde 1500-2000 metre rakımlı bölgelerde ve kayalık alanlarda yetişen Haziran ayı ortalarında çiçeklenme dönemi başlayıp Temmuz ayı sonuna kadar devam eden bal arıları için önemli bir nektar kaynağı olan endemik bitkilerin başında geven bitkisi gelmektedir. Bununla birlikte bu bitkiden elde edilen geven balı 'da oldukça faydalıdır.

Geven balının tanıtımı bu çalıştayla ilimiz için çok büyük önem arz etmektedir. Geven balı çalıştayını düzenleyen İlimiz Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Fırat CANBAY ve yönetimine teşekkür ederim. Ayrıca geven balı çalıştayına değerli bilgi ve tecrübelerinden dolayı katkı sağlayan tüm katılımcılara da kurumum adına teşekkür eder, çalıştayın ilimize ve bölgemize hayırlı olmasını dilerim" dedi.





Yarışma

​Keban’da Sportif Olta Balıkçılığı Spin Yarışması Düzenlendi


Elazığ Sportif Olta Balıkçıları ve Su Hayatını Koruma Derneği tarafından Keban ilçesinde sportif olta balıkçılığı etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe Elazığ Valisi Sn. Dr. Ömer TORAMAN, Keban Kaymakamı Hasan AKBULUT, Keban Belediye Başkanı Fethiye ATLI, Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürü Ali KILIÇ ve davetliler katıldı.

Elazığ Valisi Sn. Dr. Ömer TOROMAN " Keban Barajı sadece elektrik üretmeyle değil balıkçılık sektörüyle de bereket kaynağı. Elazığ Alabalık üretiminde ve ihracatında Türkiye'nin en önde gelen ili, her geçen gün bu alana yapılan yatırımlar devam ediyor. Artık sadece balık yetiştiriciliği değil, yetiştirilen balıkların işlenmesi, katma değeri yüksek ürün olarak pazarlanmasında da ciddi mesafe kaydedildi. İnşallah pazar payı artarak bu faaliyetler devam eder" dedi.

TOROMAN konuşmasının devamında balıkçılığın sportif tarafına değinerek; "Düzenlenen etkinlik Keban'a Türkiye'nin dört bir tarafından sporcuların, olta balıkçılığı sporu için bir araya gelmesine vesile oldu. Bu önemli sportif etkinlik, kurallara uyarak tabiatta zarar vermeden, tabiatın sürekliliğini muhafaza ederek yapılıyor. Yoksa aşırı avlanmanın risklerini ve tehditlerini yarışmaya katılan arkadaşlarımız hepimizden daha iyi biliyor.  Biz de bu tür etkinlikleri bu yüzden destekliyoruz. Güzel bir etkinlik olmuş, yarışmaya katılanları tebrik ediyorum" diye konuştu.

Keban Belediye Başkanı Fethiye ATLI " Bu etkinliğe destek olan tüm paydaşlara teşekkür ediyorum" dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Ali KILIÇ' da konuşmasında; " Gelişen Dünya'da, büyüyen sanayileşme ve devamında kentleşmenin de meydana getirdiği yaşam koşulları kaçınılmaz olarak insanların dinlenme, eğlenme ve seyahat etme ihtiyaçlarını da beraberinde getirmiştir.

Kentsel yaşamdan uzak doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyen insanların yaptığı etkinliklerden birisi de amatör balık avcılığıdır.

Olta balıkçılığı olarak da adlandırılan spor veya dinlenme amacıyla yapılan, maddi ve ticari kazanç gayesi gütmeyen, avlanılan ürününün satılmadığı bu tür etkinlikler ülkemizde gün geçtikçe artmaktadır.

Bugün ilimizde düzenlenen olta balıkçılığı Alabalık spin yarışmasıdır. Spin oltacılığı kısaca at-çek balık avcılığı olarak adlandırılmaktadır. Silikonya da daha sıklıkla maket balıklarının atıp beklemeden suda yüzdürülerek geri toplanma mantığına dayanan bu tür balıkçılık faaliyetinin sportif avcılıkta kullanılan bir yöntem olduğunu" ifade etti.

İl Müdürü KILIÇ Tarım ve Orman Bakanlığının Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını düzenleyen tebliğde belirtilen kriterlerine değinerek; " Sportif etkinlikler bakanlığımızca çıkarılan 5/2 numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını düzenleyen Tebliğde belirtilen kriterlere uygun olarak yapılmaktadır.

Avlanılan Balıkların satışı, canlı olarak nakledilmesi veya başka kaynaklara bırakılması yasaktır. Av süresince yarışmacılar dışındakiler avlanma yapamamaktadır. Bu tür sportif yarışmalarda yasak av araçları kullanılmadığı gibi avlanılan balıkların tekrar kaynağa bırakılması balık yaşam döngüsünün devamlılığı içinde çok önemlidir. Yarışmada sporcular yetiştiricilik tesislerinin bulunduğu yerlere ve kafeslere100 m.'den daha yakın mesafede avcılık yapamazlar.

Getirilen düzenlemeler balığın doğal yaşamının ve balık neslinin devamını sağlanması için getirilmiş olan düzenlemelerdir. Bizler bu konuda teknik olarak bir balığın doğaya en az bir kez yumurta bırakması gerektiğini söylemekteyiz" dedi.

İç Sularda Avlanma Yasağı 01 Nisan Tarihinde Başlayacak 30 Haziran Tarihinde Sona Erecektir…

İl Müdürü konuşmasının devamında; "İlimizde avcılığa açık 20 avlak sahası bulunmakta olup toplamda 68 000 hektar su yüzey alanı mevcuttur. Bu avlak sahalarında 146 adet ruhsatlı balıkçı teknesi, 342 ticari balıkçı ve 1302 amatör balıkçı mevcuttur. İlimiz genelinde 164 adet yetiştiricilik tesisinin toplam kapasitesi

37 000 ton/yıl olup ilde 25 000 ton/yıl alabalık üretimi yapılmıştır. Genel olarak avlanabilir balık stok miktarımız 450 ton/yıl civarındadır.

İç sularda avlanma yasağı Elazığ ili için 01 Nisan tarihinde başlayacak 30 Haziran tarihinde sona erecektir. Bu tarihler arasında Sazan türü balıkların avcılığının yapılamayacağını hatırlatmak istediğini" söyledi.

İl Müdürü son olarak; "Bu etkinliğin en güzel bir şekilde sportmence, balığı ve çevreyi koruyarak kurallara titizlikle uyarak tamamlamış bulunuyoruz.

Elazığ Sportif Olta Balıkçıları ve Su Hayatını Koruma Derneğine, Dernek Başkanına ve Değerli Üyelerine İlimizde balıkçılığı geliştirmek, insanlara balık sevgisini aşılamak, doğayı ve yaşamı korumak adına yaptıkları bu etkinlikten dolayı teşekkür ediyorum.

Başta sayın valim olmak üzere, ilçe kaymakamımıza, desteklerinden dolayı teşekkür ediyor, çalışmada emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.

Program etkinliğe destek olan protokole ve sponsorlara plaket verilmesi ile sona erdi.

E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

TARYAT

TARYAT

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

İLETİŞİM

    Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : Olgunlar Mahallesi İshak Sunguroğlu Sokak No:7 Elazığ/Merkez

  • Telefon : 0 (424) 241 16 16

  • Faks : 0 (424) 241 10 72

  • E-Posta : elazig@tarimorman.gov.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​