2016-2017 yılı eğitim öğretim döneminde uygulanacak okul kantinleri için Kantin Eylem Planı İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğümüzce hazırlanarak faaliyete geçirildi. Bu Eylem Planı kapsamında, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve İl Müdürlüğümüz işbirliği ile ilimizde faaliyet gösteren kantin işletmecilerine "Kantin Eylem Planı ve Gıda Güvenilirliği" konusunda bir eğitim çalışması düzenlendi.
Eğitim çalışmasında söz alan Gıda ve Yem Şube Müdürü Cemal ÇETİNKAYA, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının memleketimize, milletimize ve çocuklarımıza hayırlar getirmesini, sağlıklı bir sezon olması temennisinde bulundu. Öğrencilerin daha sağlıklı bir ortamda eğitim görmeleri için İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Kantin Eylem Planı kapsamında bir eğitim çalışması başlatıldığını dile getirdi. Sürekli irtibat halinde olmak adına, kaynaşmak adına ve kantin işletmecilerine 5996 sayılı Kanun kapsamında bazı yükümlülükleri hatırlatmak adına denetimler yapılacağını söyledi. Ayrıca Kantin Eylem Planı kapsamında ilimizdeki okullarda öğrencilerimiz arasında Fahri Gıda Müfettişleri seçileceğini belirtti ve ilimizde uygulanmaya başlanan "Bordo Beyaz Bayrak" uygulaması hakkında kısa bir bilgilendirmede bulundu.
Daha sonra kurum personellerinden Gıda Mühendisi Dr. Nalan ÖZER toplantıya katılan kantin işletmecilerine Kantin Eylem Planı, gıda güvenilirliği, okul kantin ve yemekhanelerinin taşıması gereken asgari teknik ve hijyenik özellikler hakkında bilgiler verdi.