İlimiz; coğrafyası, iklimi, su kaynakları ve verimli topraklarıyla tarımsal üretimde önemli bir potansiyele sahiptir. Modern üretim tekniklerine açık üreticilerimiz sayesinde ürün çeşitliliği her geçen yıl artmaktadır.
Biber üretiminde bölgede ön sıralarda yer alan ilimizde, yöremize özgü çeşitler öne çıkmaktadır. Keban Biberi (Yeşil Dolmalık) coğrafi işaret belgesiyle tescillenmiş olup, Kovancılar Karaçor Biberi (Beyaz Dolmalık) için coğrafi işaret başvuru süreci devam etmektedir. Özellikle Karaçor Biberi, kendine has aroması ve dayanıklılığıyla üreticilerimiz tarafından tercih edilmektedir.
İlimizde yaklaşık olarak 14.000 dekar alanda 33.000 ton civarında biber üretimi gerçekleştirilmektedir.
Aydıncık Köyü Alibeyköy Mezrası'nda üreticimiz Ramazan İzgi'ye ait biber tarlasında, Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Ergin Toprak, İl Müdürümüz, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlı Şube Müdürü ve teknik personel, tarım işçileriyle birlikte biber hasadına katılarak üreticilerimizin emeğine ortak oldular ve üretim sürecine eşlik ettiler.